Naša priča

Procitajte

Našu priču

Smješten nekoliko kamenitih zavoja iznad Carrere, glavne rovinjske ulice, svojom rustičnom elegancijom u potpunosti se uklapa u imidž tog bajkovitog mjesta..

Dobrodošli

u giannino

Sve je počelo u Rovinju 1972. godine kada je Corrado Pellizzer otvorio vrata svog prvog ribljeg restorana „Giannino“. Zapravo, sin ribara, Corrado je odlučio svoje znanje o moru kreirati i servirati u punom okusu mora i sjećanja svog djetinjstva.

Corrado Pellizer zaslužan je za tradiciju dugu desetljeća. Spretne ruke i duh zadnjeg među navrsnijim kuharima svoje generacije i danas rade to nekako jednostavno i strastveno.

Zajedno sa svojim sinovima Giovanniem i Nereom vodi uz Giannino druga dva objekta, neopisivo lijepu i romantičnu Puntulinu, te novo obnovljeni povijesni Rio bar.

Tradicija duga preko tri desetljeća

giannino8

nasa-prica

Prijestolnica

morske hrane

Danas resotoran „Giannino“ slovi kao prijestolnica svježe (pripremljene) ribe čija ponuda isključivo ovisi o ulovu ribara. Priprema koja je spoj podneblja, tradicije, strasti i kvalitete. Poštujući tradiciju, ali slijedeći gastro trendove ovdje možete uživati u sirovoj ribi i ostalim morskim delicijama. Iznad svega valja izdvojiti više nagrađivani „brodetto alla Rovignese“ uz koji će Vam uvijek nasmijani Corrado ispričati „storie della vita“.

Postanite i Vi dio naše priče.

Vaš restoran Giannino

Nagrade i priznanja

Restoran Giannino jedan od najbolje poznatih restorana grada Rovinja. “Giannino” je jedan od najbitnijih toponima istarske i rovinjske kulture blagovanja.

Da je tome tako potvrđuje gurmansko mnoštvo koje se opet i iznova vraća u restoran. “Giannino” je u vodećih je 100 restorana Hrvatske ušao 1997., 1998., 2001., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2008., 2010., 2011. i 2012. godine.

Rezervacija i opće informacije

Premda nije obavezna, rezervacija stola je poželjna.  Rezervaciju možete napraviti putem kontakt forme ili pozivom na broj telefona 052 813 402.

Restoran Giannino ima kapacitet ugostiti cca. 115 ljudi (70 restoran, 45 terasa). Od načina plaćanja prihvaćamo gotovinu i kartice. Osoblje restorana sposobno je komunicirati na tri svjetska jezika – njemačkom, talijanskom i engleskom.